zomnis.co.nr forum
zomnis.co.nr

forum Ženske omladinske mreže - Niš
vežbajte engleski

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    zomnis.co.nr forum -> komentari, sugestije, kritike
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
pensopositivo
Site Admin
Site Admin

Pridružio: 11 Okt 2007

PorukaPoslao: Pet, 26.10.2007 10:20    Naslov: vežbajte engleski Odgovoriti sa citatom

Preneto sa sajta b92.net:

"Svake tri sekunde na svetu se ugasi jedan ljudski život usled gladi ili posledica koje glad izaziva. Najčešće umiru od gladi deca. Zadovoljstvo mi je predstaviti novi sajt FreeRice koji pruža jednostavnu mogućnost da sami doprinesemo borbi protiv gladi.
Na FreeRice sajtu, nastalog u organizaciji ljudi sa Poverty.com, kroz igru širenja sopstvenog vokabulara engleskog jezika, vi zapravo sakupljate pirinač za gladne osobe širom sveta. Naime, tražite sinonime engleskih reči među ponuđenim odgovorima i za svaki tačan odgovor sakupljate 10 zrna pirinča kao donaciju za siromašne. Kupovinu pirinča koji ste sakupili finansiraju sponzori, čije reklame stoje na dnu strane. Sakupljeni pirinač distribuiraju Ujedinjene Nacije putem organizacije World Food Program. Deset zrna pirinča po odgovoru zvuči možda malo, ali kada veliki broj ljudi pristupi inicijativi, doprinos je značajan. Tako je na primer 19. oktobra, dakle u jednom danu, sakupljeno preko 40 miliona zrna, uz moj doprinos od nešto više od 1000 zrna za 15tak minuta igranja. Možete da igrate koliko želite i sakupljeni pirinač se računa bez obzira u kom trenutku napustili igru. Pomoću FreeRice svako od nas na ovaj način ima priliku da da makar mali doprinos u borbi protiv gladi. Kliknite ovde i počnite sa donacijom pirinča kroz učenje novih i obnavljanje poznatih nam engleskih reči."

Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tijana
Moderator
Moderator

Pridružio: 22 Sep 2007

PorukaPoslao: Pet, 26.10.2007 23:07    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ja skupih 2040 PDT_006

bar za 10ak porcija rizota Smile
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Ivana Knezevic

Pridružio: 08 Okt 2007

PorukaPoslao: Uto, 27.11.2007 12:17    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Super je sajt. Sad imam novu, humanu i edukativnu igricu. Jupiiiiiii. Smile))
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    zomnis.co.nr forum -> komentari, sugestije, kritike Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu